dimarts, 6 de novembre del 2012

LAND ART

El primer capítol del dossier/llibre de plàstica, parla sobre el Land Art:

El Land Art és un estil emmarcat en l’art conceptual, de gran rellevància en els anys 70 a Europa i, especialment, a Estats Units.
El seu principi fonamental és alterar, amb un sentit artístic, la superfície de la Terra.
Walter de Maria va inventar el terme “Land Art” que traduït significa “L’art de la terra”.
Als inicis del Land Art, van ser un grup d’artistes ecologistes europeus i americans que intervenen en l’entorn natural deixant la seva petjada, el seu art a la natura amb el propòsit d’assolir un art no comercial que no es pogués vendre ja que les obres no poden sobreviure amb el pas del temps per culpa de l’erosió del terreny, la pluja, l’artista que desmunta l’obra...

Les seves característiques més emblemàtiques són:

- La natura com objecte de l'exploració artística, la autèntica matèria sobre la qual i amb la qual treballen, s'interessen per la seva conservació.
- S’inspira en l'arquitectura antiga o els llocs sagrats del passat més remot, com són els monòlits o quadrants solars prehistòrics del tipus de Stonehenge, tombes egípcies, monticles funeraris precolombins, altars o marques rituals a cel obert.
- Fan servir un mínim d'elements expressius i parteixen de traços primaris: línia recta, zig-zag, cercle, quadrat, espiral i creu.
- Exposen reflexions profundes, sobre la relació entre l'ésser humà i la Natura, entre el món transcendent i el món natural. Transmeten un sentit místic o misteriós.
- El paisatge es converteix en el suport de l’obra. Es pot veure el procés artístic a partir de dibuixos preparatoris, fotografies i enregistraments en vídeo del procés i final de l’obra.

Alguns dels autors més importants i significatius d'aquest art són:
- Andy Goldsworthy
- Robert Smithson
- Nils Udo
- Christo
Adjunto una foto de l'obra que vam crear anomenada "El camí de la vida"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada